Pasākumi

Backyard Ultra
13. aprīlis 2024 11:00

Jēkabpils Mežaparks

Backyard Ultra "Lūša pēdās 2024"

Sestdien, 13. aprīlī, Jēkabpils Mežaparkā pulcēsies izturīgākie skrējēji, lai sevi izaicinātu Latvijas otrajā “backyard ultra” (BYU) skrējienā “Lūša pēdās”.

Skrējiens “Lūša pēdās” arī šogad vedīs apkārt Radžu ūdenskrātuvei, un, kā jau “backyard ultra” jeb “piemājas skrējienā” ir pieņemts, dalībniekiem katru stundu būs jānoskrien 6706 metru gara distance. Pēc apļa veikšanas skrējēji varēs izmantot atlikušo laiku pēc saviem ieskatiem, lai sagatavotos startam jaunas stundas sākumā. Šāda veida sacensības tiek uzskatītas par noslēgtām, kad nākamā apļa veikšanai ir atlicis tikai viens skrējējs. Viņš arī ir sacensību uzvarētājs.

Pagājušogad Latvijā pirmajās klātienes BYU sacensībās piedalījās 140 skrējēju – 89 vīrieši un 51 sieviete. Sacīkstes noslēdzās tikai pēc trīs dienām – Lieldienu rītā, kad pēc pieveiktiem 46 apļiem (~308 km) apkārt Radžu ūdenskrātuvei par uzvarētāju kļuva valmierietis Ritvars Kalniņš, aiz sevis otrajā vietā atstājot astoņpadsmitgadīgo poļu skrējēju Patriku Svetočovski.

Pirms gada uz starta līnijas stājās divi ārzemju skrējēji – pa vienam no Polijas un Lietuvas. Šobrīd no vairāk nekā 120 saņemtajiem pieteikumiem astoņi dalībnieki ir no Igaunijas un septiņi – no Lietuvas. Galvenie favorīti noteikti būs pagājušā gada čempions Ritvars Kalniņš (personīgais rekords – 64 apļi) un igauņu pieredzes bagātākais BYU skrējējs Hannes Veide (personīgais rekords – 55 apļi). Jāizceļ arī igaunis Priit Valk (personīgais rekords – 31 aplis) un lietuvietis Alvydas Batakis (personīgais rekords – 21 aplis), kurš startēja Jēkabpilī arī pirms gada un izstājās pēc 19 stundām. 13. aprīlī ekstremālajā izturības skrējienā dosies arī pirmā “backyard ultra” skrējiena trīs izturīgākās dāmas – Alise Šaburova (22 apļi), Sigita Vāce-Vecvagare (19 apļi) un Gita Muceniece (16 apļi).

Jēkabpils Sporta centrs kopā ar sacensību vēstnesi ultramaratonistu Aivaru Bondaru aicina šajā skrējienā piedalīties ikvienu skrējēju – gan tos, kas gatavi noskriet dažus apļus, gan pieredzējušus garo gabalu skrējējus. Visu dalībnieku rezultāti, kuri veikuši 24h vai vairāk, tiek iekļauti backyardultra.com oficiālajā pasaules rangā.

Visiem, kas vēlas izmēģināt spēkus “Lūša pēdās 2024”, iepriekš jāpiesakās, aizpildot anketu un samaksājot dalības maksu līdz 9. aprīlim. Vairāk informācijas, lūdzu, skatiet nolikumā!

Vairāk informācijas par sacensībām var iegūt Jēkabpils Sporta centra mājaslapā, kā arī Facebook pasākuma lapā.

Jautājumu gadījumā, lūdzu sazināties ar sacensību galveno tiesnesi pa tālr.: 29382018 (Rūdolfs Bondars).

Neaizmirsti padalīties ar šo ziņu, lai arī tavi skriešanas draugi nepalaiž garām šo piedzīvojumu un tiekamies Jēkabpilī!

Vairāk informācijas par pirmajām sacensībām, kas Jēkabpilī notika 2023. gada 7.-9. aprīlī varat izlasīt šeit.

Informācija dalībniekiem

DALĪBNIEKU SARAKSTS

TRASE

AUTOSTĀVVIETU KARTE

SACENSĪBU CENTRA KARTE

REZULTĀTI

Aicinām dalībniekus sacensību centrā Jēkabpils Mežaparkā ierasties laicīgi, lai bez steigas varētu uzstādīt telti vai ieņemt vietu kādā no organizatoru piedāvātajām vietām. Ir iespēja uzstādīt savu telti iepriekšējā vakarā, lai sacensību rītā par to vairs nav jāuztraucās. Sacensību teritorija tiks apsargāta nakts laikā.

????️???? Sekojam sacensību personāla norādījumiem, kur novietot auto. Atgādinām, ka automašīnu stāvlaukums (P1) blakus sacensību centram ir paredzēts skrējējiem, kas plāno skriet ilgāk par 12 h, un mašīnu izmantot kā savu bāzes punktu, kur atstāt mantas un uzturēties starp apļiem.

???? Būs ierīkotas teltis dāmām un kungiem, kurā sacensību laikā dalībnieki varēs pārģērbties.

????Sacensību centrā ir uzstādīts publisks dzeramā ūdens brīvkrāns, no kura varēs uzpildīt savas ūdens pudeles.

???? Sacensību dalībniekiem būs pieejami augļi, no plkst. 15.30 varēs iestiprināties ar bukstiņputru. Iegādāties ēdienu uz vietas nebūs iespējams, bet pie kalna namiņa ir pieejams publiskais kafijas automāts (var maksāt skaidrā un ar karti).

???? Iestājoties vakaram, tiks iekurti ugunskuri, kur dalībniekiem sasildīties. Ugunskurs ar karstā ūdens katlu kursies visu sacensību laiku (ieteicams paņemt savu krūzi, karoti).

???? Dalībniekiem sacensību centrā būs pieejama elektrība, ja nepieciešams uzlādēt telefonu/ lukturi vai kādu citu elektronisku iekārtu, saskaņojot to ar organizatoriem.

???? Dalībniekiem, kuri dodas trasē pēc tumsas iestāšanās, būs nepieciešami atstarojoši elementi un ieteicams kāds gaismas avots – pieres vai rokā turamais lukturis (ieteicamas rezerves baterijas vai lādētājs), jo nakts ir gara (~10 h).

‼️ Kad esat nolēmis izstāties no sacensībām, lūdzu, ierodieties nākamā apļa sākumā uz starta līnijas ar savu numuru, lai uzmundrinātu dalībniekus, kuri turpina sacensības, un saņemtu savu piemiņas balvu, kura pienākas visiem dalībniekiem.

Pēc sacensībām dalībniekiem, uzrādot dalībnieka numuru, būs iespēja apmeklēt dušas, kuras atrodas Jēkabpils stadiona tribīņu ēkā, pāris kilometru attālumā no sacensību centra. Adrese - Brīvības iela 289, auto var novietot Jēkabpils Sporta halles lielajā stāvlaukumā. Dušas būs pieejamas no plkst. 9.00 līdz 21.00. KARTE

????  Ārkārtas gadījumā (veselības problēmas u.tml.) dalībnieki var zvanīt pa tālr.: +371 25429200

EN????????

LIST OF PARTICIPANTS

TRACK

PARKING

RACE CENTER

RESULTS

We recommend the participants arrive at the Jēkabpils Mežaparka competition center before the start so they can set up their tent or reserve a seat in one of the places the hosts offer. It is possible to set up your tent on the previous evening, so you don’t need to worry about it in the morning. There is going to be security on site overnight.

????️???? Please follow the instructions of the competition staff, regarding where to park the car. Remember that the car parking area (P1) next to the competition center is intended for runners who plan to run longer than 12 hours and use the car as their base point, where they can leave their belongings and stay between laps.

???? There will be tents for ladies and gentlemen, where the participants can change clothes during the competition.

????A public drinking water tap has been installed in the competition center, from which you can fill your water bottles.

???? Fruits will be available to the participants, from 3:30 p.m. - a porridge, in the morning - oatmeal. It will not be possible to buy any food here, but there is a public coffee machine (which accepts cash and cards).

???? At nightfall, a campfire will be lit for the participants to warm up. The fire with a hot water boiler will be burning throughout the competition (it is recommended to bring your mug and spoon).

???? Participants will have access to electricity in the competition center if they need to charge a phone/lamp or any other electronic device, in coordination with the staff.

???? Participants who go on the track at night will need reflective elements and a light source is recommended - a forehead or hand-held lamp (recommended spare batteries or charger), because the night is long (~10 h).

‼️ When you decide to leave the competition, please come to the start line with your race bib to cheer on the runners who continue the race and collect your race souvenir (everyone receives one).

After the competition, participants will have the opportunity to take a shower, which is located in the grandstand building of Jēkabpils Stadium, a few kilometers away from the competition center. Address - Brīvības iela 289, the car can be parked in the large parking lot of the Jēkabpils Sports Hall. Showers will be available from 9.00 a.m. to 9.00 p.m. You will have to show your race bib.

???? In case of an emergency (health problems, etc.) participants can call: +371 25429200

SEE YOU SOON!!!