Pasākumi

24. aprīlis 2024 16:00

"Orientieris 2024" | Steķu sils

Trešdien, 24. aprīlī, ar posmu Steķu silā Līvānos turpināsies tradicionālais OSK "Sēlijas mežs" organizētais orientēšanās sacensību seriāls “Orientieris 2024”.

Sacensības risinās trešdienās no plkst. 16.00 līdz 19.00 (pēdējās rudens kārtas – līdz plkst. 18.30). Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Pirms došanās distancē katram dalībniekam atbilstoši izvēlētājai grūtības pakāpei grupai tiek izsniegta apvidus karte ar kontrolpunktiem, kā arī elektroniska “Sportident” karte, kas fiksē sportista atzīmēšanos katrā kontrolpunktā.

Dalībniekiem ir pieejamas dažādas sarežģītības pavēles distances, kā arī atvērtā grupa, kurā dalībnieki var paši izvēlēties maršruta garumu un ilgumu, iekļaujoties vienā stundā. Daudzi šī sporta veida entuziasti orientēšanos izmanto, lai pastaigātos pa mežu, bet citi – kā izaicinājumu pārbaudīt savas fiziskās spējas. Atvērtās grupas distancē var doties kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem – tā ir piemērotas ikvienam.

Ja nepieciešams, OSK “Sēlijas mežs” pārstāvji palīdzēs apgūt apvidus kartes lasīšanu un citas orientēšanās prasmes gan sacensību vietā, gan vienojoties arī citā laikā un vietā. Viss, kas dalībniekam ir vajadzīgs – sportošanai mežā piemēroti apavi un apģērbs, kompass (sākotnēji uz sacīkšu norises laiku to var nodrošināt organizatori), kā arī dzeramais ūdens.

Dalības maksa: skolēniem un studentiem – 1 €, pensionāriem – 2 €, pieaugušajiem – 3 €.

Šī orientēšanās sezona ir īpaša ar to, ka šogad OSK “Sēlijas mežs” rīko bērniem paredzētu konkursu, sniedzot iespēju mazajiem dalībniekiem nopelnīt iespēju piedalīties bezmaksas diennakts orientēšanās nometnē. Akcija paredzēta bērniem, kuri dzimuši no 2012. līdz 2016. gadam. Lai saņemtu ielūgumu uz nometni, bērnam jāpiedalās vismaz astoņās no 10 pavasara “Orientieris 2024” kārtām. Orientēšanās diennakts nometne notiks no 7. līdz 9. jūnijam Jēkabpils novada Kūku pagasta atpūtas vietā “Celmiņi”. Nometnes laikā bērniem tiks organizēti orientēšanās treniņi, dažādas aktivitātes, pārgājieni, nodrošināta ēdināšana. Dalībnieku skaits nav ierobežots. Vairāk informācijas par konkursa noteikumiem, lūdzu, skatiet sacensību nolikumā!

Informāciju par “Orientieris 2024” sacīkšu norisi, kalendāru, kārtu norises vietu koordinātām un rezultātiem, lūdzu, skatiet OSK “Sēlijas mežs” mājaslapā www.osksm.lv. Papildu informāciju var iegūt, sazinoties ar sacensību organizatoriem: e-pasts: osksm@inbox.lv, tālrunis 29162633 (Daina), 26341972 (Pēteris).

Sacensību nolikums pieejams šeit